KPSS A Grubu hazırlık yönergesi, yöntemler, kaynaklar vs.
-
@paretowilfredo teşekkür ederim
-
Merhaba arkadaşalar,ben bu sene üniversite 4. Sınıfım kpss kursuna yazılmayı düşünüyorum her dönem 6 ders alcam haftaiçi okul hafta sonu kpss kursuna gidecem sizce başarılı olurmuyum sıkı tempoda çalışmayla ?
-
Merhaba arkadaşlar KPSS bitti ramazan bitti derken kurum sınavlarına çalışmanın vakti geldi.
Ben şu anda yeni hukuk ve iktisat kaynakları arıyorum.
Hukuktan elimde tek kitap da var, ayrı ayrı ders kitapları da, bir de monopol idari yargı hâkimliği notları var. Bunların bazıları yetersiz oluyor monopol ise fazla geliyor gibi.
İktisattan ise genelde herkesin elinde olan kitaplar bende de mevcut. Ancak KPSS'de sonra yeni kaynaklar almam gerektiğini de dusundum çünkü özellikle iktisatta benim kitaplarımda asla geçmeyen konulardan sorular vardı. İktisat kaynaklarim Zeynel dinler KPSS iktisat, Erdal Ünsal makro mikro, yüksel bilgili karşılaştırmalı okullar, Abuzer pınar para banka milli gelir kamu maliyesi... Ve birkaç da soru bankası falan.
İnsan bazen aynı kitapları çalışıp durmakta da sıkılıyor. Son bir iki yıl içinde çıkan, güzelce gerekli konuları anlatan, örnek sorularla konuyu pekiştirmeyi sağlayan iktisat ve hukuk kaynakları var mıdır? Aslında girebileceğim bir iki sınav var ve klasik sınavlara yonelik hazırlanıyorum ben.Test olarak sadece sgk teftiş sınavı görünüyor girebilecegim. Ancak ondan da endiselerim var çünkü bu yıl KPSS'de hukuk ve iktisat beni çok şaşırttı ben de kendimi yenilemek istiyorum doğrusu.
Tavsiyeleriniz var mıdır...
-
@KAYA3434KAYA Ben geçen sene sizin gibiydim okulum vardı hafta sonuda kursa gidiyordum. Elbette başarılı olabilirsiniz. 80 i geçmiştim. Güzel sıkı bir çalışmayla olmayacak şey değil. Yeterki isteyin. Benim okul olup da 90 ı geçen arkadaşlarım bile var. Önemli olan doğru kaynaktan yeterince çalışmak. Sosyal hayatla da bir yıl ilişkiyi kesmeniz gerek tabi.
-
@Ülkü bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim zahmet olmazsa kaynak olarak önerilerinizi alabilirmiyim ben makro akademiye yazılmak istiyorum onların kaynakları yanında sizin önerileriniz doğrultusunda kaynak temini çok iyi olur
-
@KAYA3434KAYA
Rica ederim. Ankaradaki makro akademiye mi yazılacaksınız.
Ben kaynak olarak şunu diyim okulum varken iktisatta sadece dershane notlarıma çalıştım hocayı çok iyi dinledim hiç kaçırmadım dersleri pegem iktisat soru bankası ve Yüksel Bilgili'nin iktisat çıkmış soruları aldım ikisinide ancak yarı yarıya çözdüm belki daha az kpss öncesi anca yetişti iktisat bu kadar
Maliyede ve hukukta dersi çok iyi dinledim hukukta konsensus aldım maliyede başkent kariyerin kitabını aldım soru bankasını. Hukukta internetten video dinledim çok sayıda video var vakit buluyodum yaratmak isteyince çok da güzel vakit bulunuyor onun dışında dershane kitabımdan konu çalıştım
Muhasebede yine dersi çok iyi dinledim kesinlikle gitmemezlik yapmadım. Bunun dışında Ferhat yıldız muhasebeyi aldım onu bitirdim
Gy gk de dersi yine hiç kaçırmadım tarih çalıştım her hafta ne gördüysek sadece onu bir kez okudum bir saatimi alıyordu haftalık hatta daha az. Coğrafyada her hafta iki tane video dinledim Engin Eraydın'ın.
Okul derslerim iyi değildi öyle aman aman bir temelim yoktu dershaneyi çok iyi değerlendirdim. Öyle kaynak tavsiyesi söyleyemeyeceğim hep az kaynak olsun ama onun tamamını bitiriyim diye düşündüm. Elbette 2016 kpss bitti ve 2017 kpss için farklı kaynaklar aldım çünkü okul yoktu vakit boldu mesela maliyede paretoyu aldım ama okul varken zaten vakit sınırlı var olan vakti en iyi şekilde değerlendirmek gerekiyor az kaynak olsun ama ben o kaynağın tamamını bitiriyim dedim. Kursu hiç bir gün bile kaçırdığım olmadı. Okul sınavlarına sınav olduğu gün çalıştım hocalar anlayışlıydı derslere de pek gitmedim durumumu anlattım anlayışla karşıladılar ama tabi anlayışla karşılamayan hocalarda vardı ödev sunum falan yaptıranlar onlarıda hallettim bir şekilde vakit ayırdım. Uykumdan çok fazla fedakarlık yaptım sosyal hayatım hiç yoktu sabah kalkıyodum ders akşam yatıyodum ders. Okul derslerine bile bu kpss ye faydalı olabilir açısından yaklaşıyordum o yüzden zor gelmiyodu okul.
90 ı geçen arkadaşımında benim gibi okulu vardı ve kesinlikle benden daha fazla çalışmadı zamanının kıymetini bilirdi ne çalışırsam kar diye bakardı benden daha fazla kaynağı yoktu bir yada iki tane kitap vardı çok iyi özümserdi onu
Genel yetenek genel kültürden sınav öncesi muhakkak deneme çözmeni öneriyorum ben on tane çözmüşümdür alan gibi değil o. Çok iyi vakit ayarlaması yapmak gerekiyor ve bu deneme çözmeden ayarlanabilecek bişey değil.
Alanda murat ve pegemin denemesini, gy gk de beyaz kalem denemesini almıştım. -
@Ülkü tekrardan çok teşekkür ederim evet Ankaradaki makro akademiye yazılacağım umarım hayırlısıyla emeklerimizin karşılığını alırız.
-
@KAYA3434KAYA İnşallah çok başarılı olursunuz.
-
@ejdrhym özel hukuklar için ankara kariyer önerebilirim.kısa ancak her cümlesi can alıcı bilgilerle dolu bu kitaplar.ek olarak borçlar kanunu genel hükümlerini oku(200 madde ve akıcı) böylece çift dikiş yaparsın.medeni-ticaret kanunları madde olarak daha kabarık olsa da benzerini elinden geldiğince uygulamaya çalış.kamu hukuku Anayasa-idare A.nohutçu akıcı.mevzuat.gov.tr den 82 anayasası tam metnini ara sıra oku.ceza hukuku için özgür demirci ideal ama güncel kitabını halen temin edemedim sanırım yakında o da piyasaya çıkar.
-
@KAYA3434KAYA Hocam bu sene 2 arkadaşım makro akademideydi. Ben ise başka bi kurumdaydım ve merakımdan bilgi aldım. Genel olarak İktisattan çok memnunlarmış. Muhasebe için de hocasına iyi dediler ama butunuyle pek memnun degiller. Özellikle derslerin zamanlamasında, hocaların programlarında sıkıntı olmuş. Yazılmadan önce bu konuları iyi araştırmanı kurumun kendisine de bunları sormanı tavsiye ederım. İpleri baştan sıkı tutmak lazım. Şimdiden başarılar.
-
Herkes dogru kaynaktan bahsediyo ama devamında doğru kaynağı yazan yok hep rakip eleme bunlar dikkatli olun
-
@zenginmemur hocam doğru kaynak biraz muğlak bir konu. Benim çok verim aldığım bir kaynaktan başka bir arkadaş hićbir verim alamayabilir. Bunun tam tersi de olabilir tabii ki. Bu kişinin seviyesiyle alakalı bence. Doğru kaynak için hocalara dahi güven olmayabiliyor, malumunuz herkes kendi yazdığı ya da çalıştığı yayın evinin kaynaklarını öneriyor. Bence kaynakta en önemli mevzu basım ve dizgi hatalarının minimum olması ve güncelliği.
-
Klasik kurum sınavları için muhasebe monografi çalışılacak kitap önerileri verebilir misiniz ?
-
@MaxMin belli bir seviyedeysen ilhan kılıç almalısın.
-
@MaxMin klasik sınavlar için olmazsa olmaz kaynaklar
Muhasebe: ilhan kılıç ya da Ercan Beyazıtlı
İktisat: Erdal Ünsal ve Hipotez
Maliye: Clasic Maliye
Hukuk: Murat Hukuk -
@galaksy classic maliye tek başına yeterli olur mu hocam maliye için , iktisatta erdal ünsal yerine samet tufan özdurak aldım bide
-
Classic maliye yeterli olur. samet tufan klasik sınavlar için hazırlanmış bir kitap değil. ;iktisatta klasik sınavlar için hipoteze ve erdala bakmalısın
-
@paretowilfredo hocam hukuk için themis nasıldır bir bilginiz var mı?
-
İktisatta pegem ekonomikus soruyu tavsiye etmiyorum.hatali sorular var hala duzeltilmemis.4 li iktisatta çok gereksiz sorular vardı. Bazı sorularda cevapla ilgisi olmayan bilgiler verilmisti,osym böyle sormaz.
Para ile mikroda bazı iyi sorular da vardı ama kitabın bütünü genel olarak kötü. -
@ejdrhym bu yılki makro sorularının kaçı erdalin kitabında yoktu.