2018 Guy Alımı
-
@hasansss hocam lütfen benim duyumumdan dolayı böyle umidinizi yitirmeyin. Gün doğmadan neler doğar.
-
@oligopol vmy ilanı mı temmuzda yoksa sınav mı temmuzda hocam?
-
@conmaynard hocam bana "500 Vmy hazırlığı var ve en geç temmuzda ilana çıkılacak" dendi.
-
@oligopol süreç uzadıkça bizde yıprandık artık en ufak olumsuz söylem süreçten uzaklaştırıyor. Sizlik bir durum yok bilginizi paylaştınız sonucunda iyide yaptınız.
-
@oligopol anladım hocam teşekkürler.
-
@oligopol 2500 kisilik sinavda kaca sarkar acaba? Kpssden once bi sinav yuzu gorelim bari.
-
@ouzakbas hocam hiç bir fikrim yok. Benim sıralama 5500. Eğer iki puan türü olursa gelmez. Tek puan türü olursa yüzde on diye bakıyorum. Ama belli de olmaz.
-
@ouzakbas bunu ben de merak ediyorum ancak puan türlerinden emin değiliz. Hangi puan türlerini kullanırsa ilk 2500 sıralamanın dışına çıkması çok zor görünüyor
-
@2iki gecen sene 300 kisilik alimda 900 kisi sarkmis 3 puan turu ve 2 senenin puaniyla. Bu sene 2 puan turu bile olsa 3700-3800 arasi olabilir bence siralama olarak.
-
@ouzakbas Umarım senin dediğin gibi olur muhtemel gördüğüm bi puan türünde 3800 sıralamam var ama gelmesini zor görüyorum nedeni ise sgk 2 puan türünde aldı toplam 1200 kişi ve en son girenin sıralaması 1000 civarı diye duydum siz de bir araştırın bakalım yanlışım da olabilir ordan yola çıktım.
-
Arkadaşlar herkese merhaba. Yazılanları okuyorum çoğu kişi bir şeyi atlamış. Sevgili dostlar duyum kelime itibariyle kesinlik içeren bir olgu değildir. Ne kadar içerde tanıdıklarımız da olsa Maliye Bakanlığı biraz bürokrasi bilen adamın da malumu olacağı üzere çok başlı bir ejderhadır. Haber almak bilgi duymak yeri gelir zaman zaman imkansıza yakın olur. Biz de şu sıralar bunun sıkıntısını çekiyoruz. Son yapılan GUY alımında Sayın Naci Ağbal'ın açıklama yapacağı günü bana TARİH olarak söyleyen üstat yine son yapılan guy sınavında sonuçların açıklama tarihini bilemedi. Şimdi şöyle bir durum var. Ben sizler için soruyorum ve karşılığında bir bilgi alıyorum. Bunu çok defa dile getirdim bizim olayımız tamamen budur ve açıkçası önemsiz bir durumdur. Bilgiyi al ve buraya yaz. Sadece bu kadar. Bunun için hiçbir zaman övgü de beklemedim çünkü övülecek bir iş yaptığımı en başta ben sanmıyorum. Yine yakın zamanda Pareto'nun aldığı duyumu doğrulatmak amacıyla sordum soruşturdum ve örtüşen bilgiler aldım. Ancak bu bilgiler bizzat Bakan ağzından alınmadığı sürece araftadır dostlar. Sadece ihtimal dahilindedir. Yukarıda bir dostumuz da duyumunu paylaşmış ve gelmeyebilir demiş. Allah aşkına neden tepki gösterilir. Belki de gerçekten ilan KPSS sonrasına sarkacak bu da bir ihtimaldir. Tüm bunları da göz önünde bulundurduğumuzda 2 senaryo var. İlki VMY KPSS öncesi 500 alır GUY almaz ki bana sorarsanız bu GUY bekleyenler için çok daha iyi bir olasılıktır çünkü 500 ''iyi'' adam önünüzden elenecektir. İkinci senaryo ise bunun tam tersidir GUY'a girer asaleten atanır sonra VMY açılır orayı kazanır GUY kadrosu boş kalır iş yedeğe düşer birsürü iş.
Siz çalışmaları bırakmayın. KPSS öncesinde alım olacağına gerçekten inanıyorum. Açıklar nedeniyle alınacaktır diyorum en başta. -
@priss hocam bende sizinle aynı fikirdeyim şuan sizi savunanlar sizin dediklerinize elbet güvenebilir bende güveniyorum çoğu zaman ancak bazı arkadaşlar aşırı derecede duyuma bağlanıp kalıyolar sonra gerçekleşmeyince zamanında sizi savundukları gibi bu sefer size laf söylemeye başlıyorlar sizin söylediğinizde savunanlar sizden başka biri bir şey söyleyince resmen saldırıya geçiliyor. Bu platformda kim bilgi akışını sağlıyorsa saygı duyulmalı bence.
-
şu an vmy dguy vs. hepsi guydan evvel ilana çıksa bile en azından sıralama bakımından bir etkisi olacağını sanmıyorum.vmy sınavına giren guya da girecek sıralam 12.800 lerde keşke olumlu bir etkisi olsa ve güzel bir alım gelse geçen seneki gibi 1 sene bekledik beklediğimize değse bari.
-
@meç Aynen kardeşim hislerime tercüman oldun çok sağol. Geçen sonuç açıklanma sürecinde bunu bire bir yaşadım. Bana büyüksün helal bravo diyen çoğu kişi sonuç açıklanma tarihini bilemedim diye neler neler söylediler. Akıllı insanlar çoğunluktaydı Allahtan da bunun duyum olduğunu ve doğru olma ihtimali kadar yanlış çıkabileceğini de bildiler. Hepsinin canları sağolsun.
-
Guyun KPSS sonrasına kalması dünyanın en acı eşşek şakası olur. Böyle birşey olmamalı olmaz inşaallah.
-
@priss sürecin bu kadar uzun sürdüğü zamanda kimse kimsenin önünden cekilmicektir ki araya birde 2018 kpssliler girecek guy'un kpss den önce gelmemesi herkesin zararına ben böyle düşünüyorum
-
@friedman98 aynen öyle olacak ve bu seneki puanların düşüklüğü de düşünülürse herkes için kötü olacak bu durum
-
Bencede gelmemesi cok kotu olur ki koca bi seneyi bosu bosuna gecirmis oluruz. Yaşlarimiz gidiyor omrumuz gidiyor. Puanlar desen zaten dustu gecen senenin 81i bu sene 77, seneye yine 81 olursa bizim puanlar ise yaramayacak.
-
@priss Guy ‘un KPSS sonrasına kalması demek yeni taze rakipler demek vmy haziranda olursa bile onun sonuçlanması 2019 şubat olacaktır yani bir fayda olmayacak ve sadece yığılmaya devam bir durum olacak , bunun olumlu tarafı yok bence. Benim vmy yetecek puanınım olmasına rağmen vmy sınav sistemi ve kadro doldurmama sorunundan dolayı heyecanla beklediğim alımlarda guy ve dguy dan sonra 3 . Sırada.
-
Biz şuanda neredeyse kopma aşamasına geldik Guy kpss sonrasına gelirse önümüze yeni yıpranmamış rakipler gelicek. 500 vmy alımının bize hiç bir yararı olmaz ayrıyetten sonuçlanana kadar o arkadaşlar gelecek guy sınavınada girecek yani nereden baksan ilanın gelmemesi bizim zararımıza bunun aksi olamaz. Yıllarımızın boşa giden zamanlarımızı saymıyorum bile