Bedelli Askerlik 2018
-
@zenginmemur benim 3 hafta falan oldu hala ayni hocam...
-
@foucault hocam bir sıkınti cıkmasın
-
Arkadaşlar kendi başından geçen ya da birilerinden duyan eden soran varsa yanıtlayabilir mi
Şu celp dönemleri rastgele belirleniyor , haliyle ne zaman gideceğimiz belirsiz , yüksek lisans gibi özel sebeplerimizi belirtip bedelli askerliği yarı yıl tatili ya da 2019 yaz aylarında yapmak istediğimize dair dilekçe verme ve kabul görme şansımız var mı ?
-
Arkadaşlar bugün ankarada dikimevi tarafındaki askerlik şubesinde işlemlerimi tamamladım.sabah 8 civarı gitmiş olmama rağmen baya bi sıra vardı 11e doğru içeriye aldılar.içeride işlemler daha hızlı ilerliyor.dilekçe olayında şansınızı deneyi ama genellikle öğretmen,savcı vb meslek göz önüne alınarak dilekçe dikkate alınıyor dediler.
-
Dostlar şöyle bir yazı kaleme aldık, @pawner arkadaşımızın tecrübesini de yazımız içerisine aktardık
https://www.tercihiniyap.net/haber/bedelli-askerlikte-21-gun-neler-yapiliyor
-
@erengrgl hocam elimize verilen tebligati bn kaybettim bir skıntı olur mu?
-
@zenginmemur hocam onun hakkında bilgim yok ne yazık ki
-
Tesadüf mü rastladı bilmiyorım ama,çevremde tecili hali hazırda bitmiş olup da işlemlerini tamamlayan ne kadar kişi varsa direk çağrıldı. Belki tecili bitmiş olanları direk çağırıyorlardır ya da tesadüftür bilemiyorum
-
@gannicus başvuru tarihi ile ilgisi var mı peki? Ona dikkat ettiniz mi?
-
@evandro yok tarih ile alakası yoktu
-
An itibariyle bende tamamladım okul sonrası tecil için muayene olduğum için rapor istenmedi çok vicdanım sızlayarak verdim parayı çünkü zor biriktirdim ama hayırlı olsun artık gitti bitti
-
@rorschach159 Hocam ben de okul sonrası tecil ettirdiğimde şubede doktora görünmüştüm. Şimdi muayene falan istemezler değil mi? Y a da 30 Eylül'de tecil süresi bitti diye tekrardan isterler mi acaba?
-
@corleone Bilmiyorum benim yüksek lisans vardı 2020'ye kadar tecilliydi.
-
@corleone hocam bende 2016 temmuz da tecil ettirmiştim. O vakit rapor alıp getirmiştim şubeye. Tecili 30 Eylül de dolmustu, işlemlerimi dün tamamladım rapor falan istemediler benden
-
@rorschach159 dostum hayirli olsun bendende rapor istemediler askerlik durum belgem suan icin yine ayni gizukuuo tecilim devam ediyo sende nasil
-
arkadaşlar celp zamanı başvuru tarihine göre mi belirleniyor, yoksa kura mı çekiliyor bir fikriniz var mı?
-
@rorschach159 hocam benimde yüksek lisanstan dolayı tecilim var nasıl yapayım para yatirdiktan sonra ne yapacam.Daha doğrusu siz ne yaptınız.Aşamaları anlatır misiniz.
-
@ertuğrulbey hocam yüksek lisansı olanlar öncelikle ilişik kesmesi gerekiyor.Arkadaşım öyle oldu beraber gittik şubede kendiler hallederiz dediler ama ertesi güne sarktı işlemleri.Yine de bir şubeye gidip araştırabilirsiniz.
-
E devlette bedelli yapanların durumu gözükmüyor arkadaşlar.Bugun şubeden askerlik durum belgesi aldım o belgede gözüküyor.görevli memur e devlete düşmez daha dedi.
-
Mamak çok yoğun bu yüzden bugün Çankırı'ya gittik arkadaşımla hiç sıra beklemeden halloldu işlemlerimiz. Eğer imkanınız varsa sabah erken çıkıp Çankırı'ya gidip öğlene Ankara'ya dönebilirsiniz. Yol 2 saat sürüyor arabayla. Google maps ile yol bulacaksanız "Çankırı Askerlik Şubesi Yeni Binası" diye aratın yoksa eski yerine götürüyor.
Kızılcahamam çok yoğunmuş, sadece iki memur çalıştıkları için yetişmekte zorlanıyorlarmış. Bu yüzden mecbur değilseniz Kızılcahamam'a gitmeyin.
Polatlı orta yoğunlukta. Dün 2'ye doğru aradığımda 60-70 kişi var dedi konuştuğum memur.
Kırıkkale'den haberim yok. Kırıkkale'yi arayıp oranın yoğunluğunu sorup verilen cevaba göre oraya da gidebilirsiniz.
Tecilli olanlar için bağlı olunan askerlik şubesine faks çekiyorlar okulla hiç yazışma yapılmıyor. Fakat bağlı olunan şube yoğunsa en az yarım saat beklemek zorunda kalabilirsiniz. Bu yüzden okuldan şubeye faks çektirip şubeye bildirirseniz bir gün önceden, gittiğinizde beklemeden işleriniz hallolur.