29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
-
@BELDO53 teşekkürler Hocam
-
Ben de eylül sonu açıklanacağını düşünüyorum ama tamamen kafamı rahatlatıp beklentiye girmemek için... Yoksa eylül sonuna ilişkin bir duyumum yok.
Ama 15 eylül ile birlikte her gün açıklanma ihtimalinin olduğu yönünde net bir duyum aldığımı birkaç gün önce yazmıştım. Facebook grubunda da benzer duyuma sahip bir iki kişi var.Kesin şekilde haftaya açıklanmayacağını, son hafta açıklanacağını söylemek mümkün değil. Bunu söyleyen kişinin daha önce ekim civarı açıklanacağını söylediğini unutmayın
-
Geçen seneki başlığı okudum . rekorun kırıldığı bir sene oluyor demişler. Bu sene de aynı gidiyor demek ki bir fark yok belki bundan sonra böyle olacaktır
-
2 Ay olmasına on gün kaldı
-
arkadaşlar idari hakimlik için çalışıyorum da anayasa ve idare hukuku bitti, 1 ay izinliyim iş yerinden izin aldım yetiştirebilir miyim sizce ? gerçekten tecrübeli arkadaşlar cevaplarsa sevinirim yetiştiremeyeceksem bırakacağım çünkü
-
@themustafakemal 1 ayda yetişmez.
Kalan sürede yetişir. -
Arkdaslar yok mu bir duyum
-
@elitnur Aslında eylülün sonuna doğru açıklanacağı ihtimali %99 idi. Geçen seneye paralel bir süreç tahmin ediliyordu. Geçen seneki süreyi Bakanlık'ta yaşanan değişikliklere bağlayan oldu ama önceki yıllarda Fetöcülerden boşalan kadroların bir an önce doldurulması istendiği için süreci hızlandırmışlardı. Ancak şu an için Bakanlığın o derece acele hareket etmesini gerektiren bir durum yok, bu sebeple bu işleri sürece yayıyorlar.
Bir anda ortaya çıkan eylülün başı iddialarına bu yüzden çok inanmadım.Sonradan eylülün ortasından itibaren her an açıklanma ihtimali gündeme geldi.
Korona yüzünden işler daha kötüye gitmezse süre bakımından bir rekor kırılmasını beklemiyorum. -
@AEK umarım dediğiniz gibi olur hocam . Katılıyorum. Ağustosta beklemek bizi yordu. Umarım en geç haftaya cuma belli olmuş olur . Güvenlik soruşturmaları bitmedi vs diyen de bir grup var ama, pek ihtimal vermiyorum şahsen
-
@2pacalypse yok hocam şey demek istiyorum 1 ayda konuları bitirip geri kalan 1 aylık sürede soru çözümüne ayırabilir miyim?
-
@themustafakemal Iyuk, hmk, medeni, vergi ve iktisat maliye çalışman lazim. Yanında da tarih 3-4 gun. 1 ay gayet uzun bir süre neden olmasın. Hukuk mezunuysan zaten usulleri son 2-3 senede görmüş olman lazım. Sağlam bir tekrar tarzi çalışmayla 3-4 er günde hepsi biter. Medeni belki 1 hafta alır. Ama SBF mezunuysan belki oturtmakta zorlanabilirsin usul dersleri soyut gelebilir. Ama günde 8-10 saate yaklaşırsan net biter bence.
-
@themustafakemal altyapınız var mı hocam ... daha önce bu sınava girdiniz mi ?
-
@idarihakimmm altyapım yok hocam ilk girişim olucak daha önceden çalışıyordum 1 ay izin aldım full konu kasıp 1 ay da soru çözümü yapacağım
-
@themustafakemal hocam deneyin bence ... en azından seneye hazırlık olur kazanamasanız bile ...
-
acaba ne zaman açıklanacağına ilişkin duyum var mı ?
-
Arkadaşlar biseyler söyleyin hiç araştıran öğrenen yok mu hu haftada bitiyor nohutcu hocaya soran var mi
-
Eylül'ün son haftasına kaldığı söyleniyor. Yani 28 Eylul 2 Ekim arası. Bu hafta söylentileri gelince bilgi alabilen kişilere böyle deniliyormus.
Şu an hava bu yönde gruplarda vs. farklı bir duyumu olan varsa paylaşabilir.
-
2 ekim olursa tıpkı geçen sene gibi olacak
-
@twetadam nohutcu artık net yorumlarda bulunmaktan kaçınıyor, her gün aciklanabilir, bakanlığın bütün üst düzeyi buna kilitlendi tarzı bir mesaj yazmış en son mailinde. Adamı rahatsız edip durmayalım artık bence. Cidden top bakanlıkta artık. Çoğu gitti azı kaldı az daha sabredelim.
-
@Berkan13 bakanlığın eskisi gibi hakim savcı ihtiyacı kalmayınca o 18 gunler 32 gunler geride kaldı. Bundan sonra hep 2-2.5 ay seviyesinde olacak görünen bu. Cunku acil ihtiyaç degil eskisi gibi. 10 bin kişinin girdiği mülakatlar 1 aydan az kısa sürede bitirilirdi 3900 kişi 2 ayda bitmeyecek. Başka aciklamasi yok herhalde bunun .