2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
-
*Türkçe-gayet kaliteliydi
*Tr Ekon-gayet kaliteliydi
*Demokrasi-tarz dışı sorular vardı,idealdi
*Anayasa-kolaydı,her sınavda seçilen kolay sorma dersi
bu sınavda Anayasaya denk geldi
*İdare-son derece kaliteli olay soruları vardı,konular
arası denge iyi ayarlanamamıştı
*Ekonomi-standart her zamanki gibiydi
İdareden ters köşe diyeyim olduk,biz gibi gerçekten çalışanlara yazık olan kısım bu oldu. -
Ya Allah aşkına neresi kaliteli sınavdı.sınav çalışanla çalışmayanı çok çalışanla normal olanı ayırt etmek için yapılır bu sınavda nerde vardı öyle sorular? Türkçe hariç kaliteli hangisiydi. O kadar mevzuat o kadar eleyici durumlar var hangisi geldi 14 CB kararnamesinden kurum hariç ne sordular Türkiye Cumhuriyeti teşkilatını yeniden düzenleyen en önemli kararname olan 1 nolu'dan hangi soru geldi??? O karar kararname okuyanlarla okumayanları ayırt edecek soru hangisiydi. Hepsi eşitti. Bir ekonomide güncel halleri verileri bilen takip eden İle etmeyeni ayırt ettiler mi ? Anayasada anayasa metnini içtüzüğü çalışan İle çalışmayanı nerde ayırt ettiler ? İnsan haklarında aihm BM ulusal sistemler o kadar eleyici yerlerden Hangilerinden soru geldi ??? KALİTE anlayışınız Ne sizin. Hangi eleyici kaliteli ayırt edibi konudan soru geldi. Yapmayın Allah aşkına. 1. Gün çok kolay 3. Gün zor 4. Kötü sınav 5. Gün kaliteli sınav diye durmadan dönmeyin. Emeklerinize yazık emeklerinize bu kadar emek verdiniz 1 ay öylesine bakan adamı geçeceğiniz bir tane mevzuat kararname birşey gelmedi. Kendinize saygı duyun.
-
@kafdağınınarkası Benim kimseye kızdığım yok hocam. Bu başlıkta yorum yazan arkadaşların egolarına şaşırıyorum. 95 doğumlulara bebe diyenler, kpssye hazırlanıp da kaymakamlıktan iyi puan alanları aşağılamaya çalışanlar, ayeti atasözü sananlar. Kaymakamlık soruları uzaydan mı geliyor acaba çok merak ediyorum? Kpss de sorulan anayasa ile kaymakamlık anayasası farklı ülkelerin mi? Yahu sınav o kadar kolaydı madem niye 70 ortalama çıkmıyor? Günde 10 saat ders çalıştığını iddia edenler neden full yapamıyorlar bu kolay sınavda? Ben bu kadar çalıştım, bu kadar detaylı öğrendim de ysk sınavı ile beraber kaymakamlığa giren nasıl iyi puan alır, nasıl yüksek net yapar? İnsanlara tepeden bakan zihniyete sahip olanlar umuyorum hiçbir zaman böyle kıymetli bir makama ulaşamazlar. Yorum yazmadan önce egolarınızı bir kenara bırakın fazla ağırlık yapar yorulursunuz.
@kafdağınınarkası Size cevap olarak yazdım ama size değil hocam bu yazdıklarım.
-
Arkadaşlar benim neyimi 65 olarak güncelleyebilir misiniz. Bir de Facebook'taki grupta durumlar nasıl bilgisi olan var mı?
-
Merhabalar beni 72 net olarak ekleyiniz..
-
@harun-resid egolu bir insan değilim, 95 doğumlulara bebe demedim, kpss ye hazırlanıp kaymakamlıktan iyi puan bekleyenleri asla aşağılamadım, ayeti atasözü sanmadım, sorulara kolay demedim, hayatım boyunca kimseye tepeden bakmadım. sınav soruları hakkında fikirlerini belirten ve senin gibi düşünmeyen insanlar hakkında böylesine itham edici sözler söylemek hiç yakışmadı, zor olan soruları zaten kimse yapamıyor, geri kalanını bu kadar kolay yaparsanız bir ay çalışan da gelir yapar aylarca çalışan da aynısını yapar ve bu sınav seçici bir sınav olmaktan çıkar dedim, bu cümleyle mi beni ve benim gibi düşünen insanları itham ediyorsunuz? yani farklı fikirlere sahip insanlar demokratik bir ortamda bu fikirleri dile getirdiğinde bu insanları hemen yaftalamak ne zaman adet oldu?
-
@new_user o yazdıklarım sadece size yazılmadı, bebe diyen başka, atasözü olayı başka kişiler içindi. Kimseyi itham etmedim, yaftalamadım. Bu başlık altında aşağılayıcı çok yorum yapıldı. Yorum yazanlar neden başarısız oldum demek yerine neden şu kişi benden yüksek puan aldı diye sorguluyor. Sorgula fakat karşındakini bu kadar aşağı görme! Sen günde 10 saat ders çalıştığını zannedersin ben 15 gün bile çalışmadan senden yüksek puan alırım. Sen yanlış yerlere çalıştıysan ya da 10 saatin 9 saatini forumlarda, facebookta, instagramda geçirip kalan 1 saat ders çalıştıysan benim 15 günde seni geçmemi sorgulayamazsın. Hadi diyelim sorguladın kurduğun cümlelere dikkat edersin. Bilmem anlatabildim mi? Benim itirazım buna. Kim hakkıyla bu mesleği yapacaksa o kazanan olur inşallah.
-
Bu güzel mesleği en güzel şekilde yapacak hakkıyla yerine getirecek kim olursa olsun yeterki hak eden 100 kişi olur inşallah...
-
@harun-resid kardeşim hayal dünyasında mı yaşıyorsun anlamıyorum, bi kere kim başarılı oldu kim başarısız oldu henüz belli değil, kaldı ki ben özeleştirimi yaptım ve burada iki üç kere paylaştım, ben hiç kimsenin puanını netini çalışma saatini aşağılamıyorum sen bunu neden anlamak istemiyorsun, bana ne başkalarının yaptığı net sayısından, benim itirazım ösym nin soru tarzına sen bunu anlamıyor musun, kaç defa yazmam gerekir bunu? benim kadar ya da benden daha fazla net yapmış olan arkadaşlardan birine daha dün dedim ki helali hoş olsun, benim derdim bu değil ki. ben yanlış yerlere filan çalışmadım çalışmam gereken her yere çalıştım hayatımdan aylarca fedakarlık ettim tabiki sınav anında eksiklerimiz hatalarımız oldu o yüzden netlerimiz düşük gelecek, 1 ay çalışmış olan arkadaş için helali hoş olsun diyorum ama adalet bu mu diye sormadan da edemiyorum, umarım bu sefer anlamışsındır. bilmem ben anlatabildim mi?
-
yaşamaya bakın.. olun oldu artık..
-
Seneye daha farklı bir çalışma sistemi geliştirmemiz gerek bu ortaya çıkmış oldu bence bu sınavla..
-
@popescu boşalan muhtarlık makamı için seçim haziran ayının ilk haftası yapılır.. çok temiz bilgi ama alıcısı yok ayrıntı işini değiştirip başka türlü çalışmamız gerek..
-
@Sucuklu_Oralet 84 net
@Daywalkers 80.5 net
@Aksis 80 net
@Kaimi-Makam 79 net
@refik-soydam 78.75 net
@19taha19 76.75 net
@wagner06 76.75 net
@zzzz 76.5 net
@ugurrdogann 76.5 net
@Expert0606 76.25 net
@acem 75.75 net
@kamikaze 75.5 net
@ultras06 75 net
@27ömer27 75 net
@shzd61 74.75 net
@ayraan 74.5 net
@muzgor 74.5 net
@aslasorma 74.5 net
@cengizkan2 74.25 net (dışarıdan-düzeltme)
@murky 74 net
@vefa 74 net (dışarıdan)
@Feraye 74 net
@BireyiçinDevlet 73.75 net
@KD6 73.5 net
@popescu 73 net
@edi 73 net
@mia105 73 net
@nevfel 73 net
@k-k 72.75 net
@asln-emrh 72.75 net
@ysahin2 72.75 net
@jason 72.75
@John-Rawls 72.5
@fetih 72.5 net
@ceterisparibusss 72.5
@ese03 72.5
@Dolaylı-tümleç 72.5 net
@gggc00 72.5 net
@conmaynard 72.5 net
@yorgan1071 72.5 net
@hasbayburtlu 72.25 net
@Aliyazrvelibozr 72.25 net
@moonlight 72 net
@deulu 72 net
@özmerlin_06 72 net
@Yakup-cemil 71.5 net
@can-mavi 71.5 net
@antoniogramsci 71.5 net
@rhadamanthus 71.5 net
@usayn 71.5 net
@olursaekime 71.5 net
@kemal_lok 71.5 net
@new_user 71.5 net
@discotheque 71.25 net
@vefa 71.25 net
@mehmetanil 71.25 net
@mettin86 71.25 net
@tyr61 71 net
@momoti 71 net
@Eşref-i-Mahlukat 71 net
@oguzhan06 71 net
@y-oguz90 71 net
@123456789 70.75 net
@tyr 1 70.75 net
@dlkaptan 70.75 net
@metinoktay 70.75 net
@cengizkan2 70.5 net
@Mehmed-Kemal 70.5 net
@vefa 70.50 net (dışarıdan)
@antoniogramsci 70.5 net
@cengizkan2 70.25 net (dışardan)
@G4Z1 70.25 net
@Nizamülmülk 70.25
@samsun615542 70.25 net
@street-spirit 70 net
@FreeBoY 70 net
@captain 70 net
@dnd 70 net
@hozan 70 net
@mike06 69.75 net
@timuçin 69.5 net
@kadirbey19 69.5 net
@larendeli 69.5 net
@yesakarya 69.25 net
@kaymakam 69 net
@tiebout 69 net
@fthgny 69 net
@Seyf 69 net
@mulkiye_mektebi 69 net
@uzmanyrd 68.75 net
@öğrenci 68.75 net
@cevatcobanli444 68.75 net
@stresliyim06 68.75 net
@gencburokrat 68.5 net
@haldun 68.5 net
@ademtaspinar 68.5
@abdulaziz 68.25 net
@makif34 68.25 net
@AvukatBey 68.25 net
@aras-er 68.25 net
@yvzt 68.25 net
@Qrats 68 net
@BiveNa 68 net
@sehri-emin 68 net
@kamucu2106 67.75 net
@suaybg 67.5 net
@bosphorus0410 67.5 net
@mfa6306 67 net
@Albayrak58 67 net
@arpad 67 net
@hakimikaymakam 67 net
@gncfb 67 net
@frudow 66.5 net
@Gazi06 66.25 net
@forceful 66.25 net
@ilanbekleyenbiri 66 net
@paretooptimal 66 net
@A-kadir 65.75 net
@rosso12 65.75 net
@hizmetli 65.5 net
@mrtsmt 65.5 net
@kafdağınınarkası 65.25 net
@npolat58 65 net
@OFLU61 65 net
@flouriess10 65 net
@kafdağınınarkası 65 net
@mavi 65 net
@cengizkan2 65 net (dışardan)
@osaduman 64.5 net
@akorkmaz1910 64 net
@illidan 63.5 net
@hakime01 63 net
@RootofAllEvil 63 net ( dışarıdan)
@fthdyngc 63 net
@sbf1983 63 net
@ilerlemeyedevam 62 net
@Orion 62 net
@myöe 62 net
@genclerbrlikli 61.5 net
@wazo 60 net
@Okahraman07 59.75 net
@dddddd 58.5 net
@RootofAllEvil 58 net
@cengizkan2 57.25 net (dışarıdan) -
@popescu, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı İlani
@popescu boşalan muhtarlık makamı için seçim haziran ayının ilk haftası yapılır.. çok temiz bilgi ama alıcısı yok ayrıntı işini değiştirip başka türlü çalışmamız gerek..
katılıyorum. tamamen yasa metinlerinden çalışmak gerekiyor. "ben olsam ne sorarım burdan soru olarak" yaklaşımı ile madde madde,sayfa sayfa yasa metinlerinden çalışmak. İşin kuramsal tarafı için ise Nohutçu Hocanınkiler gibi (Themis de dahil) "sınav kitapları"ndan değil de Gözler Hocanınkiler gibi akademik kitaplardan tamamlamak gerekiyor.
Örneğin Tr Ekon için Yasin Çoban ya da Tufan Samet değil faraza Hüseyin Şahin gibi. Ki oradan bir sorular yakalamıştım ben,@BF24 kardeşimle çıksa idi neler neler :).
Ben,daha önce de dediğim gibi,eğer yine çalışmaya karar verir isem tam olarak böyle yapacağım. -
@new_user bakın hocam yazdıklarımın hepsini üstünüze alıyorsunuz konu uzuyor. Benim eleştirdiğim cümleler, yorumlar farklı kişiler tarafından yazılan yorumlar. Siz bana cevap verdiğiniz için de size karşı yazıyorum. Geçmişe doğru mesajları bi okuyun göreceksiniz yazdıklarımın birebir karşılıklarını.
-
@cengizkan2 totalde kaç kişi oldu hocam
-
Merhaba, benimde 73 net ekleyebilirsiniz.
-
Arkadaşlar Çağdaş Türk ve Dünya Tarih'i İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük kısmına dahil mi?
-
@k-k yani nohutcu kitaplarını baya yüksek fiyattan satmasını biliyor ama olayı sadece ticaret kaymakamlık için iyi bir anlatımı yoktu soruları görünce daha iyi anladım
-
kardeşim seni anladım ben detaya hiç inmemişler bir pasif geçiş yapmışlar ama onun da ÖSYM tarafından bi sebebi olmalı anladığım kadarıyla basit sordukları zaman ağırlıklandırma Katsayısı düşük geliyor herkes yaptığı için düşük gelince az puan geliyor ama sınavın basit olacağı KPSS sınavından belliydi KPSS basitti çalışan yapardı bu da öle oldu çalışan az çalışan ayırt edilmedi oda netlerde yığılmaya neden oldu halbu ki detaya inseydi sorularda çalışan ve az çalışan kabak gibi birbirinden ayrılacaktı sknt zaten burda ayrılmadı ayıramadılar eleyici sorularla beraber öle yapsalardı çalışan yapacaktı az çalışan yapamayacaktı elenecekti